Ben jij op zoek naar sneakers die de aandacht trekken? Dan is de gumzool sneaker iets voor jou. Je weet wel, die schoenzool die je vroeger voornamelijk zag in de gymzaal. Tegenwoordig is de gumzool de hete saus van de sneaker wereld te noemen. 

1

Waar lopen we eigenlijk op?

De rubberen zool is een natuurlijk rubber gemaakt van het tikken op de hevea brasiliensis boom (ook bekend als “rubberbomen”). De melkachtige witte vloeistof van binnenuit de boom is in wezen een soort latex die door verhitting wordt behandeld om de meeste van zijn eiwitten te verbreken en rubber te creëren.

Nadat het “bloed” van de boom is behandeld, wordt het een veerkrachtige, kleverige en ongelooflijk sterke substantie die van nature bruin gekleurd is. Dit materiaal is terug te zien op je asics en andere klassieke sneakers met gumzool!

Fun fact: Kauwgom werd ook gemaakt van latexsap, alleen van een ander soort boom (sapodilla).

Een aantal gumzool sneakers..

1

Alle sneakers kun je shoppen op IDENZA.nl!

stay inspired

Gepost door:inspirationbreeze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s