Hi! Dit keer een heel ander onderwerp op mijn blog , ik schrijf namelijk over een succesvolle designer genaamd: Patricia Urquiola. Vanuit mijn opleiding Interieur Design kregen we de opdracht om informatie te zoeken over een bekende ontwerper. Het leek me leuk om dit te delen met jullie! Dus ben je benieuwd waar deze ontwerpster vandaan komt, en waarom ze zo succesvol is? Lees dan vooral verder (it’s worth it)!

1

1.png

Aan de naam van deze ontwerpster kun je al afleiden dat Patricia Urquiola geen Nederlander is. Ze is in 1961 geboren in Spanje maar ze woont nu Milaan (de droom!). Zij studeerde aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit van Madrid, waar ze afstudeerde in 1989. Tien jaar lang deed zij ervaringen op bij de besten uit haar branche, waardoor ze haar eigen designbureau heeft geopend met intussen meer dan 40 medewerkers en wereldwijd uitgroeide tot de nieuwe ster aan het designerfront. Dit is toch gaaf? Om even een beeld te krijgen van wat ze precies ontwerpt, staan hieronder twee bekende ontwerpen van haar.

 

1

 

Patricia Urquiola is een van de meest gewaardeerde ontwerpers van deze tijd. Meerdere keren is ze door internationale media uitgeroepen tot beste vrouwelijke designer. Ze vindt haar inspiratie voornamelijk in het leven van alledag, wat resulteert in opvallende, kleurrijke en comfortabele meubelen. Haar opdrachtgevers zijn de crème de la crème van de interieur branche. Ze werkt samen met grote fabrikanten en merken, zoals Moroso, B&B Italia en Kartell.

1.jpg

Kenmerkend voor haar design is de liefde voor functionaliteit, sensualiteit en warmte. Wat zich uit in al haar ontwerpen. Hieronder licht ik 4 ontwerpen van haar uit, met ieder zijn bijzonderheden. Scroll & get inspired!

1.jpg

Maia Relax ArmChair / Garden Armchair

Deze stoel werd ontworpen in 2010 voor het Spaanse label Kettal. Het is een stoel die je zowel buiten als binnen kunt neerzetten. Bijzonder is het natuurlijke vlechtwerk. Het is zeer kunstig en vakkundig in patroon gevlochten om een aluminium frame. Het frame is gemaakt van aluminium met polyestercoating, de zitting van handgevlochten kunsttofdraad. Beide materialen zijn weerbestendig. Een hele elegante buitenstoel!

1.jpg

Husk Sofa 

Deze bank heeft Patricia ontworpen voor B&B Italia. De Husk bank is prachtig en functioneel, hij straalt comfort uit en deze bank is door de gebruikte materialen ook zeker comfortabel. Het is niet voor niets een bestseller, want je wilt er het liefste heel lang op blijven zitten!  De Husk is opgebouwd uit zachte flexibele delen, voorzien van een padded bekleding gevoerd met veren, en wordt gedragen door een slank ijzeren frame. Zowel mogelijk in stof als leer, in diverse kleuren. Hij is verkrijgbaar als 3-zits, 3,5-zits en 4-zitsbank.

1.jpg

Tatou Vloerlamp 

De Tatou heeft Patricia ontworpen voor FLOS. Het Franse woord Tatou betekent gordeldier en geïnspireerd door het pantser van dit dier is de vloerlamp op een zeer speciale manier vervaardigd uit polycarbonaat en staal. Door het speciale ontwerp heeft de lamp niet alleen een erg bijzonder en bovenal prachtig uiterlijk, maar de lamp zorgt ook nog voor een spektakel van licht en schaduw, want door de openingen in de lampenkap ontstaat er een schaduw- en lichtspel in de ruimte, ontzettend gaaf. Dit armatuur is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en is nog verkrijgbaar als tafellamp en hanglamp.

1.jpg

Moroso Phoenix

Deze tafeltjes vind ik zo leuk omdat ze elkaar horizontaal kunnen overlappen, wat heel harmonieus oogt. De tafels zijn te verkrijgen in twee groottes met een ronde of ovalen tafelblad. De tafelbladen zijn afgewerkt met laminaat, fineer of eik. Een mooie serie voor elke ruimte, een compositie met meer tafels of individueel.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar meer van haar ontwerpen, klik dan hier, ik heb namelijk maar een klein deel laten zien!

 

untitled-2

 

Gepost door:inspirationbreeze

2 reacties op “Designer uitgelicht: Patricia Urquiola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s