Instagram is écht mijn favoriete app. Foto’s maken mij vrolijk en ook als ik de app open word ik oprecht blij door alle foto’s die ik voorbij zie komen. Zelf doe ik er ook best wel wat moeite voor. Ik hou van mooie foto’s en het liefst wil ik dat ze allemaal een beetje mooi bij elkaar aansluiten.

Bij deze een aantal tips voor de perfecte Instagram foto. Enjoy!

Goed licht

Goed licht maakt voor een groot deel de foto! Goed licht is meestal daglicht en geen lampje van je slaapkamer. Zorg er dus voor dat je licht van buiten hebt. Maak je een foto met je mobiel? Tik dan met je vinger op het scherm als je wilt spelen met de plek van het licht. Op de plek waar je met je vinger tikt, zal de camera zich focussen.

Geen scheve horizon

Een simpele tip maar heel belangrijk als je bijvoorbeeld een foto van de zonsondergang op het strand maakt. Zorg er voor dat de horizon altijd recht is.

Verschillende standpunten

Probeer als je een foto maakt, niet op dezelfde plaats te blijven staan. Probeer eens verschillende standpunten uit en je zult zien dat elke foto er anders uitziet. Later kun je kiezen welke je de mooiste vindt.

 Zoveel mogelijk foto’s maken

Maak zoveel mogelijk foto’s van dingen die je ziet en die jij leuk vindt. Dit is eigenlijk wat ik altijd doe en later op de dag kijk ik terug naar de foto’s en behalve de herinneringen hou je er vaak ook zeker 1 foto aan over die je kan plaatsen op je Instagram! Niet elk shot zal namelijk meteen goed zijn, vooral niet als je net begint.

De juiste achtergrond

Je wilt dat het onderwerp van de foto de aandacht trekt. Door een rustige achtergrond te kiezen, zorg je ervoor dat het object dat je fotografeert er helemaal uitspringt.

Filters toepassen

Zorg voor een goede filter. Goede apps zijn bijvoorbeeld Afterlight of VSCO cam. Op deze apps zit altijd wel 1 filter die bij de foto past.

Get inspired!

Inspiratie is alles en dus vind ik het leuk om een aantal mooie Instagram’s met jullie te delen.

@annanooshin

@ceauceau_

@barbaraschoumacher

@daniellecathari

Mijn Instagram is trouwens @mathildaveenstra

Als je me gaat volgen meld het dan hieronder in de reacties, ik vind het leuk om je terug te volgen!

untitled-2

Gepost door:inspirationbreeze

2 reacties op “Tips voor Instagram foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s